Reprezentace Ostravy na Victory Cupu

03.02.2013 14:03

 

Asi bych měl nějak zhodnotit vystoupení Ostravského výběru na Victory Cupu v Mílovicích, tak se teda do toho pustím. I když to pořád hodně mrzí. Sestava, která byla prvně určená, se nám začala trošku rozpadat a byly první problémy. Nahradil jsem nucené absence jinými plejery a doufal, že to bude dobré. Na srazu před odjezdem na turnaj jsme museli vyřešit problém, který spočíval v tom, že nám chybělo jedno auto. Stalo se bohužel to, co jsem nechtěl a tři hráči jeli vlakem. Po dlouhé cestě jsme dorazili do Milovic, kde už na nás čekalo nachystané ubytováni, které nám zařizoval pořadatel turnaje. Musím říct, že ubytko bylo perfektní! Tady patří první dík pořadateli. Večer jsme udělali tiskovou konferenci v místní hospůdce, která netrvala dlouho. Starší a zkušení matadoři( Petr Plavý, Bronislav Sotorník, Jakub Lacina, Robin Bandy, Radim Hlavsa) se chtěli dobře vyspat a připravit se na náročný turnaj.

V sobotu ráno po probuzení jsme měli snídani, kterou nám zajistil opět pořadatel. Tady mu patří druhé poděkováni. No a následoval přesun do místa turnaje. Po příjezdu do haly jsem se hned ve dveřích potkal s Luďkem Zelenkou a začal si uvědomovat, kde to vlastně jsme. Naše skupina vypadala takto: Restaurace u Pecků (loňský vítěz),Reprezentace Bratislavy, Milovická reprezentace, místní Rádio Jizera a Výběr Ostravy. První zápas jsme měli proti loňskému vítězi Restauraci u Pecků. Tajně jsem doufal, že naše výhoda by mohla být to, že to bude soupeřův první zápas v turnaji a nebude tak rozehraný. To se naštěstí potvrdilo a zápas skončil remízou 1:1 (branku dal Pipo Chrašč). Ve druhém našem vystoupení na turnaji na nás čekala reprezentace Bratislavy a tenhle zápas našemu mužstvu hrubě nevyšel a prohráváme 1:2( branku dal Robin Bandy). Ve třetím zápase nás čekal soupeř Rádio Jizera a nám bylo jasné, že tohle je zápas o postup ze skupiny. Zápas byl nervózní, ale nakonec vyhráváme 3:1 (branky 2x Lacina Jakub, Chrašč Pipo). V posledním zápase ve skupině dostáváme tvrdou, ale zcela zaslouženou lekci od Milovické reprezentace a prohráváme 4:0.

 

Co se nestalo, ve čtvrtfinále na nás čekal výběr Luďka Zelenky! Jeho tým ve skupině B nedostal ani gól a všechny zápasy vyhrál s naprostým přehledem. Naše mužstvo se soupeře nezaleklo, hrálo naprosto jiným stylem. Kluci makali a plnili věci, které jsem po nich chtěl a v Mílovicích se najednou děly věci! Po centru na soupeřovu bránu od Laciho, si asi Lůďa Zelenka vzpomenul na svá ligová zakončení a s naprostým přehledem hlavou zavěsil do brány. Bohužel pro něj a bohudík pro nás do VLASTNÍ! Tohle byla jediná branka zápasu a největší favorit turnaje končí a Reprezentace Ostravy postupuje do semifinále. Tam nás čekalo mužstvo AUDI PRAHA, účastník 1.ligy Hanspaulky a účastník Final Four v Malé kopané. Náš výběr opět předvedl 100% poctivý výkon, byli jsme jednoznačně lepším týmem. Měli jsme dost šancí na to, aby zápas skončil jinak než 0:0 a proto tady byly penalty.....V těch nás bohužel soupeř pokořil a nám zůstává boj o 3. místo.

Tam na nás čekal opět soupeř z Bratislavy, zápas se nevyvíjí dobře a prohráváme brzo 2:0, ale posledních pět minut si kluci asi uvědomili, že déle už v Milovicích hrát nebudou a spustili drtivý tlak, z čehož bylo během minuty vyrovnáno na 2:2. Do konce zbývaly ještě dvě minuty, ale už to tam nespadlo. Máme tady penalty a bohužel pro nás opět prohráváme. Byly jsme tak blízko, největší zklamání jaké jsem zatím ve fotbale zažil.

Kluci od vyřazovacích bojů neprohráli ani jeden zápas v normální hrací době, vyřadili největšího favorita turnaje, a přesto jsme bez poháru. Jasně, říkám si kdo by to před duelem s Luďkem Zelenkou řekl, že dojdeme tak daleko. Ale tohle bylo opravdu blízko.... Náplastí pro naše mužstvo je, že nejlepším hráčem Turnaje byl vyhlášen Radim Hlavsa!!!

Celý turnaj byl perfektní a tady patří pořadatelům třetí poděkováni. Po dnešních zprávách od pořadatelů turnaje, kteří byli nadšení přístupem a výkonem Výběru Ostravy, máme už teď pozvánku na další ročník. A já tuhle další výzvu nazývám „Do Milovic pro Pohár“!!!

Ještě jednou děkuji těmto borcům za skvělou reklamu OSMAKA v Milovicích!

Bronislav Sotorník, Petr Plavý, Robin Bandy, Tomáš Vrečka, Pipo Chrašč, Matěj Gaži, Jakub Lacina, Radim Hlavsa, Tomáš Mulík, Miroslav Grundza. Díky pánové...